Aliments per combatre l’estrenyiment

La tornada a la rutina pot comportar diferents problemes al nostre organisme. Sovint afecta al nostre trànsit intestinal, tot i que no se’n acostuma a parlar gaire. De fet, gairebé el 20% de la població espanyola pateix restrenyiment. Entre les causes més comunes trobem el sedentarisme, l’estrès, beure poc líquid i prendre una alimentació pobra en fibra, afectant més les dones que als homes.

Aliments per a combatre el restrenyiment

Si el restrenyiment es fa crònic, hem d’acudir al metge perquè ens diagnostiqui i ens posi el tractament adequat, no obstant això per al restrenyiment lleu o ocasional podem combatre’l fàcilment amb una alimentació adequada.

Què ha de menjar una persona que sofreix de restrenyiment?

A continuació et donem unes pautes amb els aliments que has d’incorporar a la teva dieta per a lluitar contra aquesta molèstia:

Fruites: La majoria de les fruites serveixen per a combatre el restrenyiment (encara que no totes, el plàtan per exemple no). A causa del seu alt nivell de fibra, estimulen l’activitat intestinal. Les que tinguin la pell comestible és millor no pelar-les, només cal assegurar-se de rentar-les bé abans de menjar-les. Les principals fruites que has de menjar per a evitar el restrenyiment són el kiwi, les prunes, els préssecs, les taronges i les panses.

Les verdures també són una important font de fibra per a la nostra alimentació (totes excepte les flatulentes). L’ideal és consumir una ració diària i preferentment crues. Un exemple d’algunes de les quals has de consumir són espàrrecs, carabassa, blat de moro, carxofes, brocòli i pastanaga.

Finalment has de saber que la hidratació és molt important i per això és important beure suficient quantitat d’aigua al dia, encara que no hi ha consens quant a la quantitat, la majoria recomana prendre entorn de 2 litres d’aigua diaris.

Esperem que aquesta petita guia et serveixi d’ajuda per a combatre el restrenyiment i recorda que en cas de ser crònic has d’acudir al metge perquè t’indiqui el tractament adequat. A més, recorda que pots visitar-nos a la farmàcia i consultar-nos per quins són els productes que et poden ajudar a millorar el teu trànsit intestinal. T’esperem!