Deixa de fumar amb l’ajuda del teu farmacèutic

Aprofitant que fa uns pocs dies va ser el Dia Mundial sense el Tabac volem escriure alguns consells que crèiem són molt útils per deixar de fumar i no tornar a caure en aquest hàbit amb tants efectes negatius sobre el nostre organisme.

Per què ens enganxem al tabac?

El tabaquisme és l’addicció al tabac produïda principalment per la nicotina. Aquesta addicció és la culpable de causar fins a 29 malalties, moltes de caràcter cardiovascular, EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica) i fins a 10 tipus de càncer coneguts.

A més, el tabaquisme és la primera causa d’invalidesa i mort prematura del món, causant més de cinc milions de morts en el món, 50.000 d’ells a Espanya.

Quins tipus de fum hi ha?

Segons la nostra relació amb el tabac podem considerar fins a tres tipus de fum:

  • De primera mà, com a fumadors directes
  • De segona mà, els que es troben a prop de la persona que fuma, el conegut com a fumador passiu.
  • De tercera mà, per la qual s’inhalen les toxines del tabac que s’impregna en elements i espais compartits, com el cotxe o la roba, encara que no hi hagi ningú a prop en aquell moment.

Contra el tabaquisme existeix una vacuna efectiva: no començar a fumar. Deixar el tabac pot ser molt complicat, així que et deixem alguns consells:

– Redueix situacions i canvia algunes rutines que rodegen el consum del tabac. Prendre un café després de menjar o fumar amb amics.

– Posa’t petits objectius fàcilment mesurables. Així podràs premiar-te en la consecució d’aquests, augmentant la teva motivació, força de voluntat i autoestima.

– Evita situacions d’estrès, nerviosisme o ansietat.

– Reemplaça la necessitat de tenir una cigarreta entre els dits amb noves rutines. Per exemple, menjant fruita, caramels sense sucre o sortint a passejar diàriament.

Recorda que amb ajuda professional i amb voluntat es pot deixar de fumar. Confia en el teu farmacèutic per deixar de forma segura aquest hàbit i tornar a un estil de vida saludable.